Gauri pildid ja faktid

Indiaanlane tänaGaur ( Bos frontalis ) on lehma suur sugulane, ise veis ja on planeedi suurim teadaolev metsveis - tegelikult on nad suuremad kui piisonid , vesipühvel ja pühvli neeme. Neid leidub Lõuna-Aasias ja nad on eriti haavatavad. Tegelikult on nad loetletud ohustatud liikidena ja kui nende populatsiooni kadumise ärahoidmiseks ei tehta rohkem, satuvad nad varsti ohtu. Neil on otsaesisel sarvede ja selja vahel kõrge seljandik, millel on märgistatud ja üles tõstetud seljandik, mille keha pikkus on umbes 250–360 cm (8–12 jalga), ja tavaliselt on nende kõrgus 220 cm (7,2 jalga), kuigi isased on tavaliselt emastest pikemad. Neil on suured kõrvad, väiksed sabad, mis on keskmiselt 70–100 cm (28–40 tolli), ja vananedes on meestel seljal märgatav juuste väljalangemise muster. Täiskasvanuna on nad väga tumedat värvi, tumepruunist mustani - ja vananedes tumenevad. Nende pea silmadest kaelani on tuhahall ja mõnikord heledam, samas kui koon on kahvatu. Nende jalad põlvedest allapoole on valged. Nooruki- ja noor Gaurs on tavaliselt heledama ja kahvatuma tooniga ning vananedes tumenevad järk-järgult. Isased kaaluvad tavaliselt umbes 1500 kg, normaalseks peetakse vahemikku 1000-1500 (2200 - 3300 naela), samas kui väiksemad ja kergemad emased kaaluvad 700 kuni 1000 kg (1500-2200 naela).

Kuna nad on kõigist metsveistest kõige raskemad ja võimsamad, on neil veiste tippkohtadel eriline koht ja nende ökoloogiline roll on oluline toiduallikas vaid ühele suurele tipukiskjale, kes on teadaolevalt tapnud terve täiskasvanu - see on tiigriks olemine. Juba siis on Gaurs tapnud rohkem tiigreid kui tiigrid. Selle liigi isased on äärmiselt lihaselised ja võimsad - suudavad tekitada piisavalt jõudu, et olla surmavad kiskjatele, inimestele ja teistele koduveistele, kellest on piisavalt kahju neid provotseerida. Nad elavad umbes 30–50-liikmelistes karjades ja nad tiinestuvad umbes 280 päeva. Karju juhib tavaliselt vanim emane, samas kui isased on enamasti nomaadid, kes rändavad emaseid otsima. Karjas on noored tavaliselt ägedalt kaitstud, kuna suured täiskasvanud naised moodustavad pea ja sarvedega ringi väljapoole, et kaitsta poegi tiigrite võimaliku rünnaku eest. Ebatavaline käitumine, mida täheldati, kui kari tundis tiigrit ja nad moodustasid iidse inimese sõjalise taktika, mida nimetatakse falangiks, ja ajasid selle rivis olles ühtlasel marsil õnnetu tiigri poole.

Gauri binomiaalne nimi on Bos gaurus ja seal on neli alamliiki: Bos gaurus laosiensis, mida leidub Myanmaris Hiinas, Bos gaurus gaurus (pildil näha), mis on tüübiline liik, mida leidub Indias, Bos gaurus hubbacki, mis on leitud Tais ja Malaisias ning on väikseim ning lõpuks Bos gaurus frontalis, mis on kodumaine Gaur ja tõenäoliselt hübriid veiste ja Gauri vahel. Gaur kuulub perekonda Bos, kuhu kuuluvad kõik mets- ja koduveised. Bos kuulub Bovinae alamperekonda, kuhu kuuluvad antiloop, veepühvlid, Voar, Saola, Bushback ja palju muud. Bovinae kuulub perekonda Bovidae, kuhu kuuluvad kõik veised, sealhulgas kitsed, impalad, chirus, gasellid ja palju muud. Bovidae kuulub infraorder Pecora hulka, mis on enamik mäletsejalisi, näiteks kaelkirjakud , hirved, muskushirved ja palju muud. Pecora kuulub Ruminantia alamsüsteemi, kuhu kuuluvad kõik mäletsejad, sealhulgas hiirehirved. Ruminantia kuulub Artiodactyla ordusse, kuhu kuuluvad kõik ühtlased varbalised käpalised. Artiodactyla kuulub Laurasiatheriale, mille liikmed on paljud imetajad kiskjad ja nahkhiired . Muidugi kuulub see infraklassi Eutheria või kõigi platsentaimetajate hulka ja see kuulub Theria alaklassi, mis on kõik imetajad, välja arvatud Monotreemid .

Huvitav fakt: Gaur klooniti 2001. aastal ja temast sai esimene kloonitud ohustatud liik, kahjuks suri terve vasikas mitteseotud põhjustel (düsenteeria) kaks päeva hiljem.

Pilt on India Gaurist LRBurdak litsentseeritud GFDL

Märksõnad: valge





Indiast pärit piison Gaur on IUCNi ohustatud liikide punases nimekirjas kui haavatav (VU), mida peetakse looduses suure väljasuremisohuga.

Riigid
Bhutan , Birma , Kambodža , Hiina , India , Laos , Malaisia , Nepal , Tai ja Vietnam
Täna asustatud
Kuiv savann , Mets , Savanna ja Subtroopiline / troopiline kuiv mets
Mõned faktid
Täna

Täiskasvanu kaal : 825 kg (1815 naela)

Maksimaalne pikaealisus : 26 aastat



Naise küpsus: 590 päeva

Meeste küpsus: 550 päeva

Tiinus: 275 päeva



Võõrutus: 137 päeva

Pesakonna suurus: 1

Pesakonnad aastas: 1



Pesakondade vaheaeg: 634 päeva

Kaal sündides : 23 kg (50,6 naela)

Allikas: AnAge , litsentseeritud DC

Veel loomi, mis algavad tähega G