Kuninga kolobuse pildid ja faktid

Kuningas kolubusKuningakolubus ( Colobus polykomos ), mida nimetatakse ka lääne must-valgeks kolobuseks, on arboreaalne ahv, kes on põliselanik Kesk- ja Lääne-Aafrikas, sealhulgas Nigeerias, Libeerias, Togos, GuineaBissaus ja Ghanas. Ahv on vana maailma ahv, mida leidub peamiselt madalikul ja lähistroopilistes vihmametsades.

Loom on üsna väike, pikkusega 45–72 sentimeetrit ehk 17,7–28 tolli. Ahv kasvab imiku- ja täiskasvanueas märkimisväärselt, kusjuures ahvi sünnikaal on umbes 0,709 kilogrammi ehk 1,56 naela. Täiskasvanud ahvi kaal on palju suurem, umbes 9,525 kilogrammi ehk 20,955 naela.

Ahvi tiinusperiood on umbes 185 päeva, emaste küpsus saabub 1642 ja isaste 730 päeva. Emasel kuningkollobusel on igal aastal üks pesakond, kusjuures iga tiinusperioodi tulemus on üks laps. Pesakondade vahe on tavaliselt umbes 442 päeva. On teatatud, et looma maksimaalne pikaealisus on 34 aastat.

Kuninglik kolobus sööb peamiselt lehti, kuid on teadaolevalt ka suupisteid lilledele ja puuviljadele. Hoolimata asjaolust, et loom on arboreaalne, ei toitu ta puudes, vaid saab suurema osa toidust oma elupaigast maapinnast. Loom elab tavaliselt väikestes rühmades, mis koosnevad 1–3 isasest ja 3–4 emasloost, välja arvatud noored loomad. Kõik rühmad elavad teistest rühmadest üsna kaugel, territooriumid on määratletud territoriaalsete väljakutsetega, mida kutsutakse konkreetse piirkonna määramiseks.

Kuningakolobusel pole teadaolevaid kiskjaid, kuid arvatakse, et selle asukoha tõttu leopardid , röövlid, samuti suured maod võivad must-valgele ahvile potentsiaalset ohtu kujutada. Looma eristab kolobusperekonna teistest liikidest nende valged märgised, mis esinevad tema rinnal, sabal ja vuntsidel. Lisaks on loomal erinevalt teistest ahviliikidest ka pöidlad ja siidised karusnahad.

Kolobus-kuningahv on määratletud kui NT või lähedal ohustatud liik. See tähendab, et nad on lähedal sellele, et millalgi mitte nii kauges tulevikus neid ohustatud liikide kategooriaks märgistada. Seetõttu tuleb liigi säilitamiseks olla eriti ettevaatlik.

Frank Woutersi pilt kuningakolubusest ( Flickri voog alusel litsentseeritud Creative Commons Attribution 2.0 üldine litsents .

Märksõnad: must , valge , vurr , saba





King-kolobus, uriini must-valge kolobus, lääne-must-valge kolobus on loetletud kui lähedal ohustatud (LR / nt), on lähedal kvalifitseerumisele või kvalifitseerub lähitulevikus tõenäoliselt ohustatud kategooriasse, IUCNi ohustatud liikide punane nimekiri

Riigid
Benin , Elevandiluurannik , Ghana , Guinea , GuineaBissau , Libeeria , Nigeeria , Sierra Leone ja Minema
Kuninga kolobuse elupaigad
Mets ja Subtroopiline / troopiline kuiv mets
Mõned faktid
Kuningas kolobus

Täiskasvanu kaal : 9,525 kg (20,955 naela)

Maksimaalne pikaealisus : 34 aastat



Naise küpsus: 1642 päeva

Meeste küpsus: 730 päeva

Tiinus: 185 päeva



Võõrutus: 270 päeva

Pesakonna suurus: 1

Pesakonnad aastas: 1



Pesakondade vaheaeg: 442 päeva

Kaal sündides : 0,709 kg (1,5598 naela)

Kaal võõrutamisel: 1,24 kg (2,728 naela)

Allikas: AnAge , litsentseeritud DC


Veel loomi, mis algavad tähega K